Perforated House / AR43 Architects

Perforated House / AR43 Architects

© Periphery Studiohouse-ar43-architects/61dd76fa23d7e841555dd91a-perforated-house-ar43-architects-photo” title=”© Periphery Studio” width=”125″/>© Periphery Studio© Periphery Studio© Periphery Studio+ 24


  • Zoned Area of ​​this architecture project Zoned:
    6500 sq. Ft.

  • Year Year of completion of this architecture project

    Year:


    2021


  • Photographs Photographs: Periphery Studio

  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Geberit, Hansgrohe, Duravit, Kawajun, Toto, DB Acoustics, Egner Building Technologies, Koizumi Lighting Singapore, Materials engineers and Lital contracts, Marquis QSSO, Polystone, Paddy fields, Schindler AS





© Periphery Studio
© Periphery Studio

Text description provided by the architects. The Perforated House is nestled in the northern part of Singapore and epitomizes a private hideaway in the middle of a bustling city.

As most of the typical Singaporean small houses face the street and are closely related to neighboring houses, the brief was to design a house that would maintain a certain level of privacy for the owner, while still being open to greenery, ventilation and nature. light. The new house has been detached from its neighboring semi-detached house – made possible given the generous size of its land – to allow more possibilities for ventilation and lighting.

© Periphery Studio
© Periphery Studio
Ground floor Plan
Ground floor Plan
© Periphery Studio
© Periphery Studio

The house was conceptualized as a raised box of solid concrete out of shape, with abundant pockets of green space woven into the interior spaces. The language of perforations has also been used consistently throughout the home as an architectural tool to control the level of privacy, light and ventilation.

© Periphery Studio
© Periphery Studio

By programming, the most private spaces have been raised from ground level and the green spaces act as a buffer between the interior and the exterior, protecting the interior spaces from noise from the street and passers-by. The interior spaces extend towards the surrounding greenery, blurring the boundaries between interior and exterior, providing good natural light as well as ventilation. In spaces where more privacy is required, the vertically angled umbrellas have been purposefully designed to allow morning light to filter in, while limiting the views of neighboring homes.

© Periphery Studio
© Periphery Studio
-1st floor plan
-1st floor plan
© Periphery Studio
© Periphery Studio

The open layout of the living space reflects the hospitality and warm lifestyle of the owner, ensuring that he has the flexibility and expanse of space to frequently accommodate guests. A good flow of spaces inside and out provides a seamless environment for guests to interact in larger groups, while quieter corner pockets provide much-needed privacy between closest friends.

© Periphery Studio
© Periphery Studio
© Periphery Studio
© Periphery Studio

In his personal time, the owner – a retired engineer – spends most of his time playing a variety of musical instruments, owning a few iconic pieces for his personal collection. To meet the client’s affinity for music and the desire for a suitable exhibition area for their instruments, an acoustically designed music studio was built with the intention of allowing scrambling performances and sessions. without disturbing the neighbors.

© Periphery Studio
© Periphery Studio
Elevation 02
Elevation 02

Like an origami, the open roof space has been spliced ​​from a typical roof shape, extending the garden space from the family living room to the attic level. This quiet hideaway under the roof is where the owner can have afternoon tea while taking in the panoramic view of the sunset over the entire estate.

© Periphery Studio
© Periphery Studio

Comments are closed.